DİŞ PROTEZ1

Diş Hekimlerine yardımcı olabilecek, laboratuvar aşamalarını yürütebilecek nitelikli teknik eleman yetiştirir. Böylece diş hekiminin daha fazla sayıda hastaya zaman ayırabilme olanağı sağlanacaktır.
Diş Protez Teknikerleri verilen iki yıllık eğitimle, diş hekiminin oluşturduğu tedavi planına göre laboratuar uygulamalarını yapar. Diş hekimince alınan ağız ölçülerinden model hazırlar, hazırlanan modeller üzerinde sabit ve hareketli bölümlü protezlerin şekillendirilmesini, döküm yöntemiyle çoğaltılmasını, bunlara tesviye ve cila ile estetik görünüm vererek ağızda kullanılmaya uygun hale getirilmesini sağlar. Kullandığı aletlerin bakımı ve basit onarımını yapar.

Bu programdan mezun olan öğrenciler Diş Protez Teknikeri unvanı ile mezun olurlar. Mezunlarımız Devlet hastaneleri, diş hastaneleri, üniversite hastaneleri gibi kamu kuruluşlarında oluşturulan diş protez laboratuvarlarında, özel sektöre ait özel diş laboratuvarlarında iş bulabilirler. Kendilerinin açabilecekleri diş protez laboratuvarlarında da çalışabilirler.

Diş Protez İmalatı

Diş Protez Laboratuvarımız öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim alabilmeleri için düzenlenmiştir. Öğrencilerimiz bu laboratuvarda Diş Hekimine yardımcı olabilecek ve diş protezinin Laboratuvar çalışmalarını yürütebilecek teknik konularında eğitim almaktadır.

Bu amaçla diş protezi, çene yüz protezi ve ortodonti çalışmaları yürütebilmektedir. Öğrencilerimiz ilk başta mum kalıpları oluşturarak oyumlama tekniği ile diş morfolojisini öğrenmektedirler. Daha sonra Sabit ve Hareketli Protezlerin yapımı hakkında çalışmalar yapmaktadırlar. Son aşamada da Porselen Protezler, Ortodonti Protezler, Çene Yüz Protezleri, İleri Porselen Teknikleri yapımını öğrenirler.

Diş Protez İşleme